Epilare laser

A fost utilizată experimental timp de aproape 20 ani până a devenit disponibilă în masă, la mijlocul anilor 90. Tratamentul de epilare laser a fost descoperit accidental, în timpul mai multor tratamente pentru îndepărtarea tatuajelor, când s-a observat că părul nu mai creştea pe ariile tratate cu lumina. Tratamentul de epilare laser sau alte metode ce au la baza lumina sunt numite uneori şi fotoepilare.

Una dintre cele mai recente metode de epilare prin fotoepilare este cea care utilizează lămpi cu xenon ce emit un spectru complet de lumină intensă pulsata, IPL. Tratamentele cu acest tip de aparate sunt uneori numite impropriu epilare cu laser, deşi aparatele nu sunt în sine laser.

Fă o programare Trimite o întrebare

 

Ce este laserul?

Numele reprezintă un acronim de la Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation şi este o sursă optică ce emite fotoni. Laserul emite o lumină monocromatică, adică o radiaţie ce vibrează pe o singură lungime de undă.

Cel mai popular laser folosit pentru epilare definitivă este laserul ce utilizează ca mediu alexandritul şi care emite la 755 nm. Alexandritul este un minereu ce a fost descoperit prima dată în 1831, într-o zonă minieră de smarald din Munţii Urali, în Rusia. A fost botezat după numele țarului Alexandru al II-lea, ce îşi aniversa ziua de naştere în momentul descoperirii.

 Trimite-ne o întrebare

Laserul în medicină

Bisturiul cu laser este utilizat pentru corectarea vederii, dar şi în alte tehnici chirurgicale. În dermatologie, laserele sunt folosite în proceduri ce includ îndepărtarea tatuajelor, a semnelor de naştere, a petelor pigmentare şi vasculare, pentru epilare definitivă, cât şi pentru tratamente de resurfacing. Aparatele cu laser ce sunt utilizate în dermatologie includ laserul cu rubin (lungime de undă 694 nanometri), alexandrit (lungime de undă 755 nanometri), laserul cu diodă (lungime de undă 810 nanometri), Nd:YAG (lungime de undă 1064 nm). Pe lângă acestea, laserele sunt întrebuinţate şi în fotobiomodulație (terapia cu laser), acupunctură, skin rejuvenation.

Pentru epilarea definitivă sunt câteva lungimi de undă a energiei laserului, de la lumină vizibilă până aproape de radiaţia infraroşie. Aceste aparate cu laser pentru epilare definitivă sunt definite, de obicei, de mediul de laser folosit pentru crearea lungimii de undă (măsurată în nanometri/nm):
- Argon: 488 sau 514.5 nm
- Rubin: 694 nm
- Alexandrit: 755 nm
- Dioda: 810 nm
- Nd:YAG: 1064 nm

Programează-te acum și ai prima evaluare gratuită!

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ai o intrebare? Trimite-ne un mesaj!

    Va rugam sa completati campurile necesare.

      Pentru alte întrebari, vă așteptăm cu drag și oricare dintre clinicile Coquette din  București, Brașov, Cluj, Constanța, Timișoara,

      Te rugăm să completezi formularul pentru clinica din:

      Va rugam sa completati campurile necesare.
        WhatsApp